De diabetes pedicure, wat is dat nou precies?

Ik heb de opleiding medisch pedicure gedaan omdat ik het dieper op de stof ingaan heel interessant vind.

We hebben een signaleringsfunctie, dat houdt in dat we tijdens elke behandeling opletten of er signalen zijn waarvoor er bij een arts aan de bel getrokken moet worden. Dit is voor elke klant bij Meicare dus een groot pluspunt.

Mocht de diagnose diabetes bij u gemaakt zijn, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding voor uw behandeling. Doordat ik elk jaar zorg voor bijscholing, hou ik mijn kennis Up To Date, en blijf ik ingeschreven bij het KRP, een voorwaarden om een behandeling van Meicare vergoed te krijgen.

Ik werk samen met diverse podotherapeuten in de omgeving: Pedicare, Wender, Hallux en Rondom.

Typische diabetes klachten zijn gevoelloosheid of juist altijd pijnlijke voeten doordat de zenuwbaantjes niet meer de juiste signalen doorgeven. Ook verharding van de bloedvaten is een kwaal waar veel patiƫnten op den duur tegenaan lopen, dit merk je vooral in een verslechterede doorbloeding met alle consequenties van dien. Vlekjes op de benen door insuline gebruik, jeuk of vergroeiingen (deformatie) zijn klachten die ik veelvuldig tegenkom. de pedicure, podotherapeut en orthopedisch schoenmaker kunnen u hier veel steun en verlichting bieden. Bij vragen bent u altijd welkom bij Meicare.