Eelt en likdoorns ontstaan door druk en wrijving. Het is altijd raadzaam om uw schoenen na te kijken. Helaas komen te kleine en te smalle schoenen nog veelvuldig voor. Wees hierbij reëel, als u uw binnenzool uit de schoen kan halen, erop kan staan en er helt iets over de rand heen, dan passen de schoenen NIET!

Ook de stand van de voeten kunnen drukplekken veroorzaken en hierdoor eelt creëren. denk aan een doorgezakte voorvoet, dan zal onder de bal van uw voet eelt of zelfs een likdoorn ontstaan.

Een likdoorn is een kegel van eelt, het begint met een pitje, als deze blijft zitten zal door de blijvende/ opbouwende druk het pitje “groeien” en een kegeltje worden waarbij het puntje in de huid drukt, welk zo pijnlijk is.

Kloven kom ik veelal tegen op hielen. De oorzaak is vaak eelt dat barst maar een droge huid helpt u ook niet. De verharde huid haal ik weg en daarna is het uw taak om de huid met de geadviseerde crème 2 x daags in te smeren en evt. elke 4 tot 6 weken een behandeling plannen voor onderhoud. Dat zal de kloven goed onder controle weten te houden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
resultaat na 1 behandeling van meicare