Pijnloos waxen voor een volkomen gladde en perfecte huid. Lycon Precision waxing is de nieuwe manier van ontharen, die vanuit Australië de wereld aan het veroveren is.

Waxing is hot! Vrouwen én mannen willen altijd een gladde en superzachte huid, zonder al gedoe en de pijn van harsen! Waxen is de oudste, natuurlijkste en meest effectieve vorm van ontharen. Door regelmatig te waxen (tussen de 3 tot 6 weken) worden de haartjes dunner en zachter. Ook duurt het langer voordat deze weer terug groeien. Op sommige plaatsen komen haartjes bij consequent en regelmatig waxen zelfs helemaal niet meer terug. 

Het lycon assortiment bestaat uit een brede keuze aan hot- en stripwaxen en de lycoJetwax: die speciaal geschikt is voor korte en zeer stugge haren.

Een perfect gladde, optimaal verzorgde en zijdezachte huid zonder pijn

De lycon waxen worden op een relatief lage temperatuur aangebracht, wat een rode huid of huidirritaties helpt voorkomen. Tijdens het waxen worden alle haartjes reeds vanaf een lengte van slechts 1mm, inclusief haarwortel, volledig verwijderd. Uw huid is daarna perfect glad, haarvrij, optimaal verzorgt en voelt zijdezacht aan.

Hoe werkt het?

De Lycon wax is lauwwarm, zacht en vooral heel flexibel. Deze wordt in een dun laagje op de huid aangebracht. 

De hoogwaardige textuur en de uniek samenstelling van de waxen hecht alleen aan de haartjes en dus niet aan uw huid. In een paar secconden omsluit de wax alle haartjes en vormt een stevig maar flexibel laagje, dat vervolgens op een zeer snelle wijze wordt verwijderd.

Gemiddeld genomen blijven de haartjes na het waxen met lycon tussen de 3 en 6 weken weg. In de tussentijd zijn er geen hinderlijke stoppels, huidirritaties of ingroeiende haartjes. 

Waxen met Lycon zorgt dus voor een langdurig haarvrije en vooral zachte huid, iets dat u met scheren niet bereikt.

Tips voor en na de Lycon waxbehandelingen:

 • Gebruik vanaf de eerste dag na uw waxbehandeling de Lycon Ingrow-X-it spray indien u gevoelig bent voor ingroeiende haartjes of snel last heeft van pukkeltjes
 • Laat u regelmatig waxen voor een langdurig glad en haarvrij resultaat.
 • Kom afhankelijk van de haargroeisnelheid na 3 tot 6 weken na u vorige afspraak terug; uw haar dient dan 2 mm lang te zijn.
 • Scrub uw huid vanaf week 1 na de behandeling 3x per week om deze zacht en glad te houden en om ingroeienbde haartjes te helpen voorkomen.

Liever niet doen, de eerste 24 uur na de lycon behandeling:

 • Neem geen heet bad of hete douche
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank.
 • Ga niet naar de sauna
 • Blijf uit het zwembad en uit de zee
 • Draag geen strakke of niet-ademende kleding.
 • Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers als deze niet perfect schoon zijn; lege haarfolikels zijn nu gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën.
 • Gebruik geen zelf bruinende crèmes of crèmes met vette oliën.